Over mij

Optimale en duurzame revalidatie, met oog voor het fysieke én mentale plaatje. Dat is mijn missie.

Oké, je ervaart problemen in de training. Het gaat niet helemaal lekker, er zijn vage klachten of je paard loopt onregelmatig. Ook heb je het idee dat je paard helemaal niet lekker in zijn vel zit. Het laatste dat je wil is dat je paard een blessure oploopt of ongelukkig is. Je bent al een tijdje aan het onderzoeken waar het nou aan ligt en vooral wat je er aan kunt doen. Je hebt al het een en ander geprobeerd, maar toch zijn de problemen nog niet opgelost. Wat nu?

Jij wil graag dat:

 • Je paard weer happy is
 • Hij weer gezond beweegt
 • Jullie weer zorgeloos en met plezier kunnen trainen

Een revalidatietraject biedt uitkomst. In zo’n traject achterhalen we de oorzaak van de problemen en gaan aan de slag met het oplossen ervan. Dit doe ik door je paard correct en in balans te trainen, maar ook door huisvesting, voeding en bekapping te verbeteren. Zo vliegen we het probleem van verschillende kanten aan. Ik vind het ook belangrijk dat de revalidatie niet alleen zorgt voor een gezond bewegingspatroon, maar dat je paard training ook weer leuk gaat vinden. Ook mentale revalidatie dus, zou je kunnen zeggen. Je paard wordt tijdens het revalidatietraject regelmatig behandeld en corrigerend bekapt en krijgt voeding samengesteld door een voedingsspecialist. Daarnaast krijg jij elke week begeleiding van mij, zodat je precies weet wat je moet doen als je paard straks weer terug op stal is.

Het resultaat is een gezond en blij paard, en weer zorgeloos kunnen rijden. Daar help ik jullie graag bij!

Coffee Bean

Horsemanship

In de omgang met je paard gebruik ik veel lichaamstaal en kennis van psychologie. Zo is de training erg begrijpelijk voor je paard.

Coffee Bean

Balans

Een paard dat goed beweegt is in verticale en horizontale balans. Zo kan hij jou dragen op een gezonde manier en oefeningen moeiteloos uitvoeren.

Coffee Bean

De ruiter

Je kunt veel invloed uitoefenen met je houding op de beweging van je paard. Daarom besteed ik veel aandacht aan een ontspannen en correcte zit.

Holistische kijk

Ik kijk altijd naar het paard en omstandigheden als geheel. Training is één aspect van een gezond paard, maar onder meer huisvesting, voeding, hoefverzorging en lichamelijk onderhoud zijn minstens zo belangrijk. Alles heeft invloed op elkaar! Ik werk dan ook graag samen met kundige dierenartsen, osteopaten, chiropractors, masseurs en voedingsdeskundigen indien nodig. Ik bied een totaalpakket voor revalidatiepaarden.

Mijn Verhaal

Op de manege was ik al een beetje ‘anders’ en eigenwijs. Ik stond bekend als ‘het meisje dat met een bitloos hoofdstel en barebackpad reed’. Op Yolein, niet de makkelijkste. Gewoon, omdat ik toen vond dat dat het beste was. Al van jongs af aan intrigeerde ook de harmonie van dressuur mij. Echte harmonie bleek toch moeilijker dan ik dacht. En zeker niet op de manege te vinden.

Mijn passie voor horsemanship, klassieke dressuur en revalidatie is begonnen bij mijn merrie Casindy. Ik kreeg haar in 2011. Zij was zowel qua gedrag als lichaamshouding en beweging een flinke uitdaging, die ik met liefde ben aangegaan. Door haar heb ik ontzettend veel geleerd op het gebied van natural horsemanship, correct rijden en houding en zit. Toen ik in aanraking kwam met de opleiding revalidatietrainer voor paarden wist ik meteen dat dit bij me paste. Paarden helpen om fysiek en mentaal weer gezond te worden is echt heel dankbaar werk. Ik heb nog even een omweg gemaakt en een paar jaar als bekapper gewerkt, gespecialiseerd in hoef-/beenbalans, maar inmiddels heb ik me volledig toegelegd op het trainen en revalideren. Een blij, ontspannen en goed bewegend paard is bij mij altijd het uitgangspunt.

Testimonials van klanten

Opleidingen en cursussen

Dit zijn alle relevante opleidingen en cursussen die mij tot de trainer en instructeur gemaakt hebben die ik nu ben. Heb je vragen over mijn methodiek of kennis? Stuur me gerust een e-mail.
 • Oktober 2018: Start Masterclass Paarden Revalidatietrainer niveau 3 bij 4DimensionDressage
 • September 2016 – September 2017: Opleiding Paarden Revalidatietrainer niveau 2 behaald bij 4DimensionDressage
 • April 2016: Dissectie 3 dagen door Sharon May-Davis
 • September 2015 – Mei 2016: Opleiding Paarden Revalidatietrainer niveau 1 behaald bij 4DimensionDressage
 • Juli 2015: Toeschouwer SureFoot clinic door Wendy Murdoch
 • Augustus 2014: Toeschouwer clinic door Karen Rohlf van Dressage, Naturally
 • April 2013: Deelname Dressage, Naturally Student cursusweekend bij Liesbeth Jorna
 • Oktober 2011 – Maart 2012: Working Student op Haras Naturel du Plessis

Mijn publicaties

Regelmatig schrijf ik artikelen voor (online) magazines. Hieronder kun je al mijn publicaties vinden.

Magazines

Online

Mijn blogs

Stress tijdens training – zo ga je er mee om

Stress tijdens training – zo ga je er mee om

Hoewel we een training graag zo ontspannen mogelijk willen laten verlopen, gebeurt het toch af en toe dat ons paard nerveus wordt. Wanneer we onze paarden trainen, zijn we vaak gefocust op oefeningen die nog niet zo goed gaan of we leren ze nieuwe oefeningen....

Lees meer
Wat doet vrije beweging voor je paard?

Wat doet vrije beweging voor je paard?

Deze week wil ik graag mijn visie met je delen over vrije beweging. Met vrije beweging bedoel ik alle beweging buiten de box en buiten de training om. Wist je dat vrije beweging super veel effect kan hebben op zowel de mentale als fysieke gezondheid van je...

Lees meer
Wat heeft voeding met revalidatie te maken?

Wat heeft voeding met revalidatie te maken?

Mag ik 2 minuutjes leestijd van je? Ik heb een holistische kijk op paardenrevalidatie en -training. Dat betekent dat ik niet alleen let op training, maar ook op randvoorwaarden, zoals voeding, hoeven, behandeling, huisvesting, tuigage en gebit. Komende tijd ga ik elke...

Lees meer

Horse in Mind

In 2014 heb ik het platform Horse in Mind opgericht. Dit staat volledig in het teken van natural horsemanship en vriendelijke omgang met paarden. Je vindt er zowel blogs als informatieve pagina’s en een uitgebreide instructeurslijst. Zelf ben ik ook actief als blogger voor Horse in Mind.

Volg je mij al?

Contact

Telefoon

+31 (0)6 43 84 51 86

Mail

rianne@rianne-dekker.nl

Plaats

Malden, vlak onder Nijmegen