Hoef-/beenbalans

Gezonde hoeven bieden een paard comfort en optimale functie. En een correcte balans van hoeven en benen dragen bij aan gezonde beweging.

Goede hoeven, goede basis

Hoeven zijn letterlijk de fundering van je paard. Gezonde hoeven verbeteren de stand en beweging van het paard. Ik streef altijd naar een correcte hoef-/beenbalans en zorg dat de hoeven optimaal functioneren. Zo wordt de beweging van het paard ondersteund. Dat is essentieel voor goede training en revalidatie. Ik ben fulltime werkzaam geweest als bekapper en zet mijn vaardigheden nu nog in bij mijn revalidatiepaarden.

Holistische kijk

Niet alleen de bekapping bepaalt hoe de hoef eruit ziet en hoe hij functioneert. Ook voeding, stand en hoeveelheid en manier van bewegen hebben hier invloed op. Verkeerde voeding kan zorgen voor een verminderde hoefkwaliteit of slechte lamellenverbinding. Stand en beweging hebben invloed op de slijtage van verschillende delen van de hoef. Andersom is ook waar: slechte hoeven zorgen ook voor een verkeerde stand en beweging. Daarom is het altijd belangrijk om problemen vanuit verschillende hoeken te bekijken en aan te pakken.

Hoeven rehab

Tijdens de revalidatie zorg ik continu dat de hoeven en hoef-/beenbalans zijn afgestemd op het lichaam en de beweging van je paard. In uitzonderlijke gevallen bekap ik ook paarden die niet van mijn lesklanten zijn. Denk aan paarden met problemen met hoefkatrolontsteking, ongelijke hoeven of zeer ondergeschoven hielen. Hierbij wordt naar het complete plaatje gekeken Рniet alleen de hoeven, maar ook het lichaam en de training.

‘Dat heeft-ie altijd al’

Scheurtjes, brokkeltjes, schimmel, rotstraal, (terugkerende) hoefzweren, samengeknepen hoefballen, kleine dunne stralen, hoge steunsels, hoge hielen, lange tenen… Het is bijna ‘normaal’ geworden en over het algemeen wordt gedacht dat het ‘hoort’ bij paardenhoeven. Het hoort echter helemaal niet! Vrijwel ieder paard kan gezonde, goed functionerende hoeven ontwikkelen, zonder alle genoemde problemen.

Volg je mij al?

Contact

Telefoon

+31 (0)6 43 84 51 86

Mail

rianne@rianne-dekker.nl

Plaats

Malden, vlak onder Nijmegen