Tools

Hoi mede-ondernemer 🙂 Op deze pagina kun je linkjes en uitleg vinden naar tools, software of misschien boeken en trainingen die ik gebruik of aanraad. Sommige links zijn affiliate links. Stel dat je door mijn aanbeveling/tip een aankoop doet, dan ontvang ik daar dus bij sommige tools een klein percentage van. Hartstikke fijn!

Plug & Pay – Betaalpagina’s

Ik gebruik Plug&Pay als betaalpagina’s, dus de check-out die je te zien krijgt als je afrekent. Plug&Pay is niet gratis, maar heeft veel handige instellingen en de check-outs zijn geoptimaliseerd op zo hoog mogelijke conversie. Makkelijk te koppelen ook aan andere tools, zoals Moneybird, Zapier en allerlei LMS/leercommunities door middel van webhooks. Je kunt ook makkelijk upsells en kassakoopjes toevoegen als je dat wilt.

Phoenix – websitebouwer

Zelf gebruik ik WordPress met Divi Thema, maar het is wel handig hier wat website bouw skills voor te hebben. Anders is het echt een doolhof. Phoenix kost iets meer, maar is echt supermakkelijk in gebruik weet ik uit ervaring, je hebt binnen een dag een toonbare website of landingspagina’s staan die ook qua SEO goed in elkaar zitten. Werkt naadloos met Plug&Pay. Het is dat het veel werk is om alles over te zetten, maar als ik opnieuw zou moeten beginnen zou ik waarschijnlijk voor Phoenix kiezen in plaats van WordPress met Divi.

Zapier

Zapier is een tool die verschillende software, acties en tools met elkaar verbindt. Zo kun je processen automatiseren. “Als tool A een order maakt, dan seintje naar tool B, zodat de klant een mail ontvangt en automatisch een account krijg in tool C”. Zo werkt dat! Zapier is gratis voor 5 simpele ‘zaps’ en betaald als je meer of ingewikkelder wilt. Ik kan niet zonder, en heb het geconnect met Plug&Pay, WebinarGeek, ActiveCampaign en Wishlist Member!

Huddle – leeromgeving & community

Huddle gebruik ik zelf niet voor mijn community, maar ik zit er regelmatig in voor cursussen die ik zelf volg. Overzichtelijk, goed te customizen, veel opties in hoe je je lesmateriaal wil aanbieden en een ingebouwd forum om de community interactief te maken. Werkt naadloos samen met Plug & Pay en Phoenix.

Wishlist Member

Ik gebruik WebinarGeek om al mijn webinars te geven. Het is een Nederlands bedrijf en voor de kijker super gebruiksvriendelijk. Het is namelijk volledig in-browser, zonder een programma te hoeven downloaden, wat wel het geval is bij veel andere webinarsoftware. Je hebt enorm veel opties wat betreft het geven van je webinar. Meerdere presentatoren, een privĂ©- of groepschat, polls, toetsen, evaluaties, salespagina’s na het webinar, call-to-action knoppen tijdens het webinar, video’s instarten, automatisch replays verzenden… En de klantenservice is supersnel en behulpzaam. Ik werk er nu al vier jaar mee. Je kunt het gratis proberen en de light betaalde accounts zijn niet zo duur. Zoom is sowieso veel duurder voor webinars.

WebinarGeek – webinarsoftware

Ik gebruik WebinarGeek om al mijn webinars te geven. Het is een Nederlands bedrijf en voor de kijker super gebruiksvriendelijk. Het is namelijk volledig in-browser, zonder een programma te hoeven downloaden, wat wel het geval is bij veel andere webinarsoftware. Je hebt enorm veel opties wat betreft het geven van je webinar. Meerdere presentatoren, een privĂ©- of groepschat, polls, toetsen, evaluaties, salespagina’s na het webinar, call-to-action knoppen tijdens het webinar, video’s instarten, automatisch replays verzenden… En de klantenservice is supersnel en behulpzaam. Ik werk er nu al vier jaar mee.

Boeken die ik goed vind

De Online Marketing Tornado, van de IMU.

Het compleetste boek dat ik ken over marketing, sales, conversievergroten en SEO.

Klik voor meer info

Cursussen die ik goed vind

Lifestyle of Business – coaching op hoog niveau

In 2022 heb ik hier de MBA op Slippers gedaan. Hier gaat het niet om tips hier en trucs daar, maar echt coaching om zelf een betere ondernemer te worden. De vakman-naar-leider test is een heel mooi gratis begin. Klik hier.

Mirjam Hegger – Podcastexpert & business coach

Mirjam is je personal cheerleader als je dat wilt. Ik ken haar al jaren en heb nu voor de derde keer al coaching bij haar. Zowel met een podcast als met een business kan ze fantastisch helpen en het beste in je naar boven halen. Klik hier voor haar boek over podcasten of klik hier voor haar website.